Möblera för julen

Julen är den högtid så vi samlas fler än vanligt i våra hem och vi vill självfallet att alla ska rymmas och trivas i våra hem för julfirandet. Det är många delar som ska spela in när vi vill göra våra hem redo för julmyset. När det är många komponenter som skall till så gäller det inte sällan att börja i tid. Så här är våra råd.

Om det finns möbler som du planerat att byta ut innan julen så råder vi dig att inte vänta för länge. Räkna med att det kan ta några månader att få en möbel levererad. Soffor och matbord är de två produkter som många av oss byter ut under vintern. Lindholms har ett bra utbud för dig som är nyfiken på att göra om hemma. Även om du vill rymma många för högtider så bör då också ha i åtanke att det inte skall kännas övermöblerat resten av året.

Kanske krävs inte nya möbler alla gånger. För att rymma alla gäster så finns det andra lösningar än att byta ut alla möbler. Kanske går det att möblera om för att få sällskapsytorna mer luftiga. Istället för att ha fasta stora sittmöbler så är klappstolar möjligen en lösning som kan funka när alla ska samlas. Om det känns lite trist med klappstolar så kanske du kan fundera på att antingen klä in dom i tyg eller dekorera med exempelvis nån fin röd rosett. Huvudsaken med julen är att vi får mötas under julen, det är mötena som står välj att fokusera på de små sakerna. Ibland handlar det kanske om de små sakerna, det är sällan som trängsel och lite få sittplatser är ett så stort problem att det förstör trivseln på julen.