Inget julbord utan bröd

Julen nalkar sej som vanligt med stormsteg och det är dags att börja tänka på vad du vill servera på julbordet i år. Ett absolut måste på det traditionella julbordet är ju bröd i alla dess former. Men även om du kör ett vegetariskt julbord eller ett modernt med otraditionella inslag eller kanske en internationell variant med matinslag från andra kulturer, så vill vi nog alla ha någon form av bröd.

Vilket bröd ska jag välja?

Nuförtiden finns det så otroligt många val på bröd i butikerna att det nästan kan vara överväldigande. Några sorter som vi tycker bör finnas med, oavsett julbordets tema, är definitivt ett gott knäckebröd och ett saftigt vörtbröd. Vörtbröd är enkelt och roligt att baka själv men knäckebröd ska nog lämnas till proffsen. Knäckebröd finns både i de traditionella varianter vi är vana vid och i nya, spännande smaker och former. Och du kan utforska båda dessa på knackebrodonline.se.

Nya inslag, nya smaker

När du valt dina knäckebröd och bakat ditt vörtbröd är det dags att börja snegla på nya idéer. Kanske något gott medelhavsbröd eller ett med soltorkad tomat som smak kan passa in. Bröd med inslag av kummin, fänkål och kardemumma äts inom många kulturer. Tänk också på att erbjuda något glutenfritt inslag och kanske något fiberrikt bröd som hjälper dina gäster att smälta all din goda julmat.