Ekologiska julklappar i år

Julklappshetsen och köp och släng mentaliteten är något som många av oss har tröttnat på. Alltfler börjar tänka på hållbarhet och att det ska vara hållbara och miljövänliga gåvor som vi ger bort till jul. Marknaden för ekologiska produkter blir allt större och nu finns det mycket att välja på om du väljer något ekologiskt att ge bort. Det kan dock vara svårt att veta vad som räknas som ekologiskt.

Vad innebär ekologiskt

Att handla ekologiskt innebär att du väljer produkter som är naturligt framställda och att de långsiktigt värnar om natur och miljö. I Sverige och EU finns det numera uppsatta mål för hur vi ska konsumera mer ekologiskt och även regler för vilka produkter som får kalla sig ekologiska. Miljö, hälsa, etik, kvalitet och livsmedel som inte är genmodifierade är viktiga faktorer. Jordbruksverket är en bra källa för information om ekologisk produktion i Sverige.

Hitta ekologiskt online

Välj något passande online för dina ekologiska julklappar, där finns ett stort utbud inom vitt skilda kategorier. Vill du exempelvis ge bort något till hemmet kan du satsa på rottingspeglar eller veganska doftljus. Numera finns det också bestick av kokosnöt eller trä, samt badlakan som är helt ekologiska. Naturskyddsföreningen tipsar också om hur du kan vara kreativ och komplettera ekologiska julklappar som oljor och rättvisemärkt choklad med gåvor och upplevelser.