Dags att tänka på julbelysningen

Knappt hinner vi att pusta ut efter Halloween när vi upptäcker att det redan är första advent och att grannarna redan hunnit dekorera och sätta upp stämningsfull julbelysning. Inte sällan är vi dock själva sent ute. Väl i butiken hafsar vi ofta till oss första bästa ljusslingan som vi hittar. Hemma upptäcker vi dessutom ibland att den är alldeles för kort eller att kvaliteten är mindre lysande.

Vårt hetaste tips är att istället skaffa det ni behöver i god tid. Då har ni tid att leta efter en julbelysning som ni verkligen tycker om. En julbelysning av god kvalitet har man nytta av år efter år och de blir ofta trogna vänner som du längtar efter att träffa återigen.

Lys upp ditt liv

Forskning visar att de som börjar pynta inför julen tidigt är lyckligare än andra. Vacker julbelysning skapar en mysig och varm stämning som vi associerar till glada minnen. Alla längtar vi efter att få återuppleva dessa magiska stunder. Planera utomhusbelysningen i förväg och tänk på att anpassa längden på ljusslingor efter var dina eluttag sitter.

Gå gärna ut en mörk kväll och fundera över vilka platser på utsidan och insidan av ditt hus som skulle göra sig bäst med belysning. Slutligen, se över gammal belysning och kolla vad som fortfarande fungerar.